Komedijanta 15. festivala komedije, Pekre 2019

Anka ERŽEN

ANKA ERŽEN

KOMEDIJANTKA FESTIVALA

za vlogo Monice BELLUCCI TRAPATTONI
in Pierluigia Colline v komediji »Prevare«,
avtorice Jere Ivanc
in v izvedbi KD Janez Jalen iz Notranjih Goric.

Marko JEREBIČ

MARKO JEREBIČ

KOMEDIJANT FESTIVALA

za vlogo Roberta v predstavi
»Katastrofalna večerja«
v izvedbi gledališke skupine KD Ivana Kaučiča iz Ljutomera

Poštna prevara

Vsak konec meseca v Spodnji Grapi vlada napetost. Cela soteska že namreč šušlja o tem, da lokalni poštar dostavlja pokojnine v Vršace. Pol milijona evrov v gotovini. Vsak sanjari kako bi ukradel ta denar, vendar vsi živijo v strahu pred hribovci, ki bi ob prvem sumu, da so pokojnine izginile, zradirali celo Spodnjo Grapo.

Dekameron

Verjetno so vsem znane zgodbe, postavljene v čas kuge, ko so bili ljudje potisnjeni na rob. V tej skrajni življenjski situaciji najdemo razvratne ljudi, ki jim je popolnoma vseeno, kako živijo, pa tudi take, ki prisegajo na zdravo življenje, se zdravo hranijo in se izogibajo ljudi. Kakršenkoli že je njihov ...

Norci

Mozaična predstava v predstavi, predvolilna komedija, politična satira ali buffoniada, kakor vam je pač ljubše, nedvomno pa hudomušni poskus ugledališčenja današnjega razpršenega in kaotičnega časa, ko nas polarizacija vedno bolj hromi, ko nihče ne ve več, kdo pije, kdo plača; ko levica postaja desnica in obratno, in ko je v zadnji fazi čisto vseeno, kdo si ležerno podaja oblast: kralj, norec ali minister.

Komediografova kamrica

Vsak od nas ima v srcu kamrice skrivnosti, ključa od kamric pa ne da nikomur, je zapisal Cankar. Tudi komediograf jih ima, včasih kako odklene in jo razkaže drugim. V njih so otroštvo, spomini na starše, nekdanje ljubezni in razočaranja, spoznanja… V naslednji, ki je še bolj trdno zaklenjena,...

Šola za žene

Če se moški zagleda v dekliški obrazek, ko ima punčka komaj štiri leta in jo zaupa v vzgojo samostanu, ki naj jo ohrani »čim bolj neumno«, on pa jo bo – v svojem strahu da ne bi bil rogonosec – poročil, ko bo stara dvajset let, se nam zdi taka zgodba vsaj nenavadna, če že ne bizarna.

Katastrofalna večerja

Katastrofalna večerja je situacijska komedija, ki govori o pristnih, namišljenih, zlaganih, željenih, prikritih in še kakšnih odnosih med poročenim parom, v katerem ima vsak svojega ljubimca oziroma ljubico. En sam telefonski klic, ki ga pomotoma prevzame Jacqueline, podre vse načrte

Partnerska poroka

Maša, magistra prevajanja in njena mama Olga, slavistka, živita sami, ker se je mama ločila. Mama malo preveč skrbi za hčerko, saj prebira celo njena pisma. V hišo prihaja tudi čistilka Marija, ki je osamljena, ker si je njen mož, ki dela v Nemčiji, našel drugo. 

Prevare

Stari, obubožani vdovec Giovanni Trapattoni bi rad oddal svojo hčerko Monico Bellucci Trapattoni, vendar nima za burek … no, za doto. Nekako se pogodi z drugim starcem – pohotnim Carlom Ancelottijem, da bo hčerka prišla v zakon s praznimi žepi. Hura! 

Za zmeraj

Romantična komedija s songi in bendom v živo. On in ona sta v odnosu prišla do točke, ko se bosta razšla ali pa še bolj povezala. Odločita se za poroko. Še isti hip se v priprave na dogodek in življenjsko prelomnico zareže slutnja usodne bolezni, ki zaznamuje tudi odnose bližnjih in odnose med njimi.

Pages